maandag 9 mei 2011

20 mei om 19:00 onthulling doeken Breitner

Op 20 mei aanstaande om 19:00 onthult voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel centrum Jeanine van Pinxteren doeken van Breitner bij de brug aan de Elandsgracht zijde van de Lijnbaansgracht.

De brug is opgebroken voor restauratie. Stadsdeel centrum en ondernemers hebben samen het initiatief genomen om de bouwhekken te verfraaien met doeken van Breitner.

George Hendrik Breitner werd bekend om zijn verbeelding van het Amsterdamse leven op straat. Breitner leefde van 1886 in de Jordaan waar hij tal van stadsgezichten en stadsscènes schilderde. Later toen de fotografie op kwam gebruikte hij dit medium om de kale werkelijkheid nog beter weer te geven.

Rond dit thema organiseren de ondernemers van de Elandsgracht een wedstrijd, Breitner anno 2011, op zoek naar moderne interpretaties van Breitner's verbeelding van het Amsterdamse stadsleven. Van olieverf op doek tot digitale kunst of fotografie, verschillende disciplines zijn welkom om mee te dingen naar een plek in de tentoonstelling aan de Elandsgracht.

Doe mee en meld je aan door een mail te sturen naar: breitnerwedstrijd@placestb.nl